Pilates Eğitmenliği Sertifika Programı

Pure Passion Pilates Tuzla Sertifika Programı
Güz 2022

 • Pazar 13:30 - 17:30

 • 12 haftalık eğitim, 

• Sertifika programı şunları içerir: 

• Ücretsiz Pilates dersleri, Pure Passion Pilates stüdyosuna ve ekipmanların kullanımına erişim,

 • 10.000 TL (Tamamı Aralık 5 ödenir. Ödeme Planı mevcuttur) DERS TARİHLERİ: Aralık 11,18, 25 / Ocak 8, 15, 22 Şubat 5, 12, 26 / Mart 5 , 12 & 19

 • Program hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize iletişim kanallarımızdan ulaşın

 

1 . Sertifika saat gereklilikleri

425 saat programı şunları içermektedir.

  • 65 Modül saat

  • 100 gözlem saat

  • 160 pratik saat

  • 100 öğretme saat

65 Modül saat:

Modül saatleri, önceden planlanmış oturumlara katıldığınız saatleri ifade eder. Belirli tarih ve saatler için lütfen program programına bakınız. Hayatın neler getireceğini bilemeyiz ve 15 seansın tamamına katılamayabileceğinizi anlıyoruz. Daha önce katılmanıza engel olacak bir işiniz varsa, lütfen bu tarihi en kısa sürede personele bildirin. İki güne kadar kaçırmanıza izin vereceğiz.

Bir günü kaçırmanız gerekiyorsa, lütfen çalışma kılavuzunu ve o tarihle ilgili tüm bildirileri gözden geçirmek için zaman ayırın. Döndüğünüzde o oturumun materyali hakkında kısa bir test yapmanız istenecektir.


100 Gözlem saati

Bu programda farklı eğitmenlerin gözlemi çok önemlidir. Her Pilates eğitmeninin kendine özgü bir öğretim stili vardır. Kendi benzersiz öğretim tarzınızı da geliştireceksiniz. Gözlem yaparken, eğitmenin güçlü yönlerine olduğu kadar onları diğerlerinden ayıran şeylere de dikkat edin. Tek bir alıştırmanın farklı şekillerde tanımlanabileceğine veya danışanların farklı ipuçlarına nasıl tepki verdiğine dikkat edin. Çeşitli sınıfları gözlemlemeye çalışın (ör. klasik tarz grupları, temel eğitim kampı tarzı gruplar, 1. seviye ve tüm seviye grupları, bire bir özel dersler). Gözlemlenen her saat için eğitmenden imza almayı unutmayınız. Lütfen Gözlem Protokollerini dikkatlice inceleyin.

Pilates Anytime (PA) en büyük ticari sırrımızdır. Bu, ülke çapında ve dünya çapında eğitmenler tarafından Pilates derslerini sergileyen, abonelik tabanlı bir çevrimiçi programdır (www.pilatesanytime.com). Programda ayrıca öğreticiler ve atölye çalışmaları da bulunmaktadır. Pure Passion Pilates Sertifikasyon Programı 2022'ye katılımınız süresince size her zaman Pilates aboneliği sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Pilates Anytime’da 50 (100 üzerinden) gözlem saatiniz olabilir. PA saatleri için gözlem günlüğünde kendi imzanızı kullanın. Gözlemlenen her oturum için bir Gözlem Çalışma Sayfası doldurmanızı isteyeceğiz.



160 Kendi kendine uygulama:

160 saatlik kendi kendine uygulama, diğer eğitmenlerden (özel. veya grup) aldığınız seansları ve kendi başınıza (veya belki programdan bir arkadaşınızla) pratik yaparak geçirdiğiniz zamanı içerebilir. Lütfen farklı eğitmenlerden seans almayı düşünün.Bir sınıfa her katıldığınızda, lütfen eğitmenin günlüğünüzde oturumu kapatmasını unutmayın.Kendi pratiğiniz için oturumu kapatabilirsiniz.

160 saatlik kendi kendine çalışma saatinizin 20'sinin mat egzersizler olmasını istiyoruz. Bu 20 saatin 10'u, sertifikalı bir mat eğitmeni ile bir sınıfta olmalıdır. İpucu: Programdan bir arkadaşınızla pratik yapıyorsanız, egzersizleri yaparken sırayla tarif edin.


100 öğretme saati:

100 zorunlu ders saatinden, bunun 60 saati uygulamalı ders saati, geri kalan 40 saati ise yardımcı öğretmenlik saati olacaktır.


60 uygulama öğretim saatleri:

Programın başlangıcından itibaren öğretme pratiğine başlamanızı öneririz. Öğretmenliğin sinir bozucu olabileceğini anlıyoruz ve bu nedenle en kabul edilebilir kitlenize, yani ailenize ve arkadaşlarınıza eğitim vermeye başlamak isteyebilirsiniz. Lütfen müşterilerinizin sizinle ilk seanslarında bir feragatname doldurduklarından emin olun (stüdyoda işaretli bir klasör olacaktır).

Bu uygulama öğretim seansları, Pure Passion Pilates'in müşterileriyle yapılmamalı ve müşteri ödeme yapmayacaktır. Lütfen oturumlarınızı planlayın ve her oturum için ayrıntılı bir Öğretim Uygulama Oturumu Çalışma Sayfası tutun. Müşterilerinizin her seanstan sonra Müşteri Değerlendirme Formunu doldurmasını sağlayın.


40 yardımcı öğretim saatleri:

Eğitmenlerle bire bir çalışmak, profesyonel geri bildirim almada paha biçilmez bir imkandır. Bu fırsat öğrendiklerinizi sergileme ve öğretme becerilerinizi geliştirmekte size en iyi şekilde yardımcı olacaktır. Egzersiz kağıdınızda bulunan tüm hareketleri en az iki kere öğretebilme şansınız olması için mümkün olan en kısa sürede Yardımcı Öğretime başlamanızı rica ediyoruz.Yardımcı Öğretmen olarak saatlerde, seviyelerde ve seçtiğimiz öğretmenlerde çeşitlilik aradığınızdan emin olun. Dersini izlediğiniz öğretmenden imza almayı unutmayın! Dersler için randevu almak için lütfen asistanlık yapmak istediğiniz eğitmen ile en az 24 saat önceden iletişime geçin. Eğitmen kabul ettikten sonra, istediğiniz egzersizi veya egzersizleri e-posta ile gönderin. Bu eğitmenin dersini buna göre planlayabilmesi için önemlidir.


STÜDYO KULLANIMI

Pure Passion Pilates Sertifikasyon Programınız süresince stüdyolara erişmeniz için size bir anahtar verilecektir. Stüdyo kullanımının uygun olduğu zamanların bir listesini size sağlayacağız. Stüdyo Kullanım Sözleşmemizde imzanızı isteyeceğiz.

Sözleşmenin ihlal edilmesi durumunda programa katılımınız derhal iptal edilecek ve programı tamamlamanıza izin verilmeyecektir.



2 Stüdyo kullanım saatleri

Kendi kendine uygulama veya uygulama öğretimi için kullanmanız için stüdyonun Pure Passion Pilates'in müşterileriyle planlanmış seansları veya özel günleri olmamalıdır. Daha önceden boş olacağı düşünülen vakitlerde bile eğer ödeme yapmış olan bir Pure Passion Pilates müşterisi tarafından kullanıldığı tarafınızca anlaşılırsa o an stüdyoyu kullanamayacaksınız. Stüdyoyu Sertifikasyon Programındaki meslektaşlarınızdan biriyle paylaşmak zorunda kalabileceğinizi unutmayın. Çakışmaları önlemek için Billie Fenerci ile gelmek istediğiniz saatlerle ilgili önden görüşün. 



Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

 



 

 

 

 

 

 


3 Güvenlik kuralları


Müşteri Güvenliği

  • Danışanlarınızı her zaman yaralanmalar veya sınırlamalar konusunda sorgulayın.

  • Kontrendikasyonlar da dahil olmak üzere egzersizlerinizin ayrıntılarını iyi bilin.

  • Müşteriniz kaymaz çorap giymiyorsa, olası tehlikeler hakkında onu bilgilendirin.

  • Müşteriniz kayma tehlikesiyle karşı karşıyaysa kaymaz pedler kullanın.

  • Müşteriniz isterse dizlik kullanın.



REFORMER GÜVENLİĞİ

  • Foot barının sabitlendiğinden emin olun.

  • Reformer yatağı uzatıldığında asla bir yayı değiştirmeyin. Yatak nötr konuma geri getirince yayları o şekildeyken değiştirin.

  • Reforner yatağı kullanımdaysa, yayları çıkarmadan önce her zaman bir yay ekleyin.

  • Vites değiştirirken, tercihen bir hafif yay ile, iki elinizide bar üstünde olduğundan emin olun. 

  • Omuzlar üzerinde yuvarlanırken (örn. köprüleme, kısa omurga, uzun omurga, ters karın), omuz desteklerinin sıkıca sabitlendiğinden ve kayışların düzgün olduğundan emin olun.

  • Sıçrama tahtasını kullanırken düğmelerin (gözlerin) ayak barına sıkıca vidalandığından emin olun.

  • Atlama tahtasını kurarken, ayak barının önde olduğundan emin olun.

TEMİZLİK

  • Her dersten sonra, danışanların ekipmanları silmek için sprey şişesini ve temiz bir havlu kullanmasını sağlayın.

  • Aşırı püskürtme nedeniyle ekipmanı ıslak bırakmamaya özen gösterin.

  • Açılış ve kapanış prosedürlerine bakınız.



4 Gözlem Protokolleri

  • Aşağıdaki eğitmen listesi, Pure Passion Pilates Sertifikasyon Programının Gözlem bölümüne katılmayı kabul eden Pure Passion Pilates'teki tüm eğitmenleri içerir. Derslerini gözlemlemek için izin almak için lütfen en az 24 saat önceden onlarla iletişime geçin. Eğitmen kabul ettikten sonra, gözlem randevunuzu sınıfın notlarına eklemek için Billie'yi arayın, e-posta gönderin veya SMS gönderin. Liste, eğitmenlerin telefon numaralarını içerir.

  • Her sınıfta ikiden fazla öğrenci kabul edilmemektedir. Eğer iki öğrenci varsa, aranızda konuşmamanız önemle rica olunur. Eğer dersin eğitmeni dersi böldüğünüzü veya rahatsızlık verdiğinizi düşünürse sizi sınıftan atabilir. 

  • Gözlem yaparken stüdyonun çevresinde belirlenen alanlarda sessizce oturun.

  • Ders sırasında eğitmen veya danışanlarla sohbet etmeyin.

  • Eğer herhangi bir soru veya yorumunuz varsa bunları mutlaka  yazın ancak bunları müşterilerin önünde sözlü olarak ifade etmekten veya Eğitmenin sözünü kesmekten kaçının. 

  • Lütfen parfüm gibi kokuları minimumda tutun.

  • Sınıf gözlemi yaparken cep telefonlarınızı yanınıza almayın. 



Sıkça Sorulan Sorular

 

  • Eğitmen Eğitiminin ücreti 10.000 tldir. Ücretin tamamı eğitime başlamadan bir hafta öncesinde ödenmelidir veya taksit odemesi yapilmlidir.

  • 12 seanslık eğitim 11 Aralık Pazar günü başlayıp 19 Mart Pazar günü ( her hafta Pazar olmak üzere) bitecektir. Ders saatleri 13:30-17:30 aralığındadır. Son eğitim gününden sonra çoktan seçmeli bir sınava gireceksiniz ve akranınızla uygulamalı bir grup dersi yapacaksınız. Ayrıca bir araştırma ödevinden de sorumlu tutulacaksınız. Bunların hepsinden 80% başarılı olmak zorundasınız. Eğitim saatleri tamamlamanız beklenmektedir. Sertifika programı şunları içermektedir: 100 öğretim saati ( 60 öğretim uygulaması, 40 yardımcı eğitmen ile öğretim), 100 gözlem saati, 150 kendi kendine uygulama saati ( 10 saat lab dersi). Programın başında saatlerinize başlamanızı öneririz. Saatlerin çoğunu tamamladıktan sonra, Haziran ve Eylül aylarında yapılacak olan "Son Test" için geri dönmeniz beklenir. Stüdyoda hem bir grup dersi hem de gönüllülerle özel bir ders verme konusunda test edileceksiniz. Tüm gönüllüler Pure Passion Pilates tarafından seçilecektir. Pure Passion Pilates sertifikasını almak için, tüm test bileşenlerini (çoktan seçmeli sınav, araştırma ödevi, bir grup dersi verme ve bir özel seans öğretme) %80 veya daha iyi bir notla geçmelisiniz. Son olarak, 425 saatlik gereksinimi de tamamlamanız gerekir (65 saat oturum, 100 saat öğretim, 100 saat gözlem, 160 saat kendi kendine uygulama).

  • Pure Passion Pilates sertifikası, sertifika almaya hak kazanmak için toplam 100 kayıtlı öğretim saati gerektirir. Programa başlar başlamaz, programdaki aileniz, arkadaşlarınız ve meslektaşlarınız üzerinde pratik yapmaya başlamanızı önemle tavsiye ederiz (ücretsiz). Nasıl öğretileceğini öğrenmenin pratik yapmaktan daha iyi bir yolu yoktur. 60 öğretim saatinin yanı sıra 40 yardımcı öğretim saatini de kaydetmenizi isteyeceğiz. Eğitmen Yetiştirme Programına dahil olan Pure Passion Pilates eğitmenleri ile çalışma ve onlarla asistanlık yapma becerisine sahip olacaksınız. Çeşitli geri bildirimleri almak için herkesle çalışmak sizin yararınızadır.

  • 100 gözlem saati kaydetmeniz istenecek, bu da sadece deneyimli eğitmenlerin derslerini gözlemlemek anlamına geliyor. Pure Passion Pilates'te gözlemlemek ve not almak için (önceden izin alarak) bir derse katılabilirsiniz. 100 saatin bir kısmı dersleri izleyerek günlüğe kaydedilebilir.

  • Çalışma saatlerinizi kaydederken net olmanızı isteyeceğiz (örnek bir oturum açma sayfası sağlanacaktır). Gözlem saatlerinde çeşitlilik aramanız teşvik edilir.

  • "Kendi kendine uygulama" saatleri, kendi başınıza Pilates yaparak grup dersleri ve özel seanslar alarak geçirdiğiniz zamanı ifade eder. Materyali öğrenmenin kişisel olarak pratik yapmaktan daha iyi bir yolu yoktur. 10 laboratuvar saati de dahil olmak üzere 160 saat kendi kendinize uygulama yapmanızı istiyoruz. Laboratuar saatleri, stüdyonun açık olduğu günlerde stüdyoda ve eğitmenden randevu alınır. Laboratuar saatleri, size özel müşterilere ders verme deneyimi kazandırmak için tasarlanmıştır. Stüdyo günlerinizin sonunda küçük bir grup akranınıza uygulamanızda ders vermeniz gerekmektedir.

  • Pilates yolculuğunuz boyunca usta eğitmeniniz rehberiniz olacaktır. Çeşitli Pilates Eğitmenleri ile bilgi ve deneyiminizi genişletmeniz için sizi teşvik ederken, öğrenme sürecinizde desteklenmenizi ve teşvik edilmenizi istiyoruz. Yeni becerilerinizi öğrenirken ve uygularken size mentorluk sağlayacağız. İlk üç ay boyunca her öğrenciye 2 saat mentorluk süresi verilir. Usta eğitmeninizle anlaşarak ekstra mentorluk süresi satın alınabilir.

  • Modüller, 65 saat artı 6 saat anatomiden oluşan 2 aylık bir süre boyunca gerçekleşecektir. Eğitim sona erdikten sonra 2 veya 3 hafta içinde "test etmek" için geri dönmeniz istenecektir. Eğer o saatte test yapmaya hazır değilseniz, usta eğitmeninizle birlikte size uygun bir test saati belirleyebilirsiniz. Herkesin sertifikalarını 6 ay içinde tamamlamasını şiddetle tavsiye etsek de, bazılarınızın tam zamanlı taahhütleri olabileceğini anlıyoruz, bu nedenle hız nihai olarak size bağlıdır.

  • Aldığınız sertifika, Pure Passion Pilates tarafından verilen özel bir Pilates sertifikasıdır.

  • Her birinizi ayrı ayrı işe almak istesek de, bu bizim imkanlarımızı aşıyor. İşe alma her zaman vardiya uygunluğuna ve stüdyo ihtiyaçlarına bağlıdır. İş arama çabalarınızda size destek olacağız.

  • Bir oturumu kaçırmanız gerekiyorsa, oturum testimizi %80 veya daha yüksek bir oranla geçmeniz istenecektir. Önceden düzenleme yapılmadığı sürece en fazla iki seansı kaçırabilirsiniz.


Kayıt için bize ulaşın

İletiniz en kısa sürede değerlendirilerek tarafınıza dönüş sağlanacaktır. İlginiz için teşekkür ederiz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Vatan Cd. 72-5 Tuzla

Yol Tarifi

Telefon: 0530 471 12 90